bitcoin-kriptovaluta

A Bitcoin felezésig hátralévő idő

A következő Bitcoin felezés várhatóan 2024. május eleje körül fog megtörténni, amikor a bányászok blokkjutalma 6.25 BTC-ről 3.125 BTC-re csökken.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Osszd meg az ismerőseiddel ezt a történelmi eseményt:

Mi az a Bitcoin felezés?

Satoshi Nakamoto úgy határozott a Bitcoin megalkotásakor, hogy összesen 21 millió darab BTC fog létezni, amit utólag már nem lehet módosítani, hiszen a szabályok véglegesen rögzítve lettek a Bitcoin kódjaiban. Mivel a darabszáma korlátozva van, ezért a hagyományos pénzekkel ellentétben hosszú távon nem áll fenn az infláció veszélye, ami egy óriási értéket ad a bitcoinnak.

A Bitcoin hálózatán 10 percenként jönnek létre az új bitcoin-ok, ami a virtuális bányászok munkájának köszönhető. Erőfeszítéseikért cserébe a tranzakciók ellenőrzésekor jutalomban részesülnek, ami egy előre meghatározott ütemterv szerint kerül kiosztásra. A jutalom 210 000 blokkonként megfeleződik, ami körülbelül négyévente történik meg. Kezdetben blokkonként 50 bitcoinnal jutalmazták a bányászok munkáját, ami 2009-ben még csupán 1 dollár körüli összeget ért, 2022 tavaszán viszont már 2 millió dollár feletti értéket mutatott. Ez a blokkonkénti jutalom 2012-ben 25 BTC, 2016-ban 12.5 BTC, 2020-ban pedig 6.25 BTC-re csökkent. A 2024-es halving során 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re fog csökkenni a bányászok blokk jutalma.

Miért fontos esemény a Bitcoin felezés?

A Bitcoint deflációs valutának tervezték. Ez azt jelenti, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb bitcoin kerül be a rendszerbe. Ez pedig képes lehet akár az egekbe is repíteni az árfolyamot, ahogyan az előző Bitcoin felezések során is történt. Mivel az idő múlásával egyre kevesebb bitcoin kerül forgalomba, ezért hiány fog kialakulni belőle, miközben a kereslet növekszik rá. A korlátozott mennyiség egy olyan tulajdonság, ami miatt képes lehet egy menekülő utat biztosítani az infláció ellen, azaz a fiat valuták elértéktelenedésére.  A Bitcoin felezés után a bányászok ugyanannyi munkáért egyre kevesebb jutalmat kapnak, ezért az árfolyamnak emelkednie kell ahhoz, hogy a tevékenységük továbbra is nyereséges maradjon. A múltban minden Bitcoin halving-ot egy erőteljes árfolyamnövekedés követett, amit bikapiacnak hívunk. Természetesen nem szabad csak a múltbéli események alapján ilyen következtetésre jutnunk, de mivel időközben intézmények, cégek, befektetői csoportok és országok is beléptek a piacra, ezért minden esély megvan arra, hogy a következő években a bitcoin újabb csúcsokra érjen.

A bitcoin árfolyam alakulása a feleződések után.

Mit tegyél most?

Mivel egyre több jel azt mutatja, hogy néhány év múlva a mindennapjaink részévé válhatnak a kriptovaluták, ezért a legbölcsebb dolog az lehet, ha elkezdesz tanulni erről a területről. Ha MOST hajlandó vagy felkészülni a következő bikapiacra, az életed nagymértékben megváltozhat, de ehhez tanulásra,  elköteleződésre, hitre és hiteles információkra lesz szükséged. Ahhoz, hogy hosszú távon kimagasló sikereket érhess el a kriptovalutákkal, mindenképpen meg kell értened a működésüket. Természetesen azt senki sem tudja biztosra megmondani, hogy pontosan mi fog történni a jövőben. Ha valaki ennek az ellenkezőjét állítja, valószínűleg hazudik. Ne hagyd magad becsapni! Tanulj és informálódj, mert a döntést minden esetben neked kell meghoznod! 

Ha szeretnéd megtenni az első lépéseket, a lenti linkek a segítségedre lehetnek:

1. LÉPÉS

Tanulj!

Tanulj, és szerezz hiteles információkat a kriptovalutákról, amihez a Vagyonépítés kriptovalutákkal könyv erős alapot nyújthat.

2. LÉPÉS

Csatlakozz!

Csatlakozz a Kriptomilliomosok közösséghez, hogy a legfrissebb információk és tippek egyenesen a postafiókodban landolhassanak.*

Fejlesztés alatt..

*A Kriptomilliomosok hírlevélre  történő feliratkozással elfogadod az
Adatvédelmi Téjákoztatóban
foglaltakat.

3. LÉPÉS

Vásárolj!

Ha szeretnél kriptovalutát vásárolni, a Coinbase-en egyszerűen megteheted. Ha most regisztrálsz, 10 dollár értékű bitcoin-t kapsz ajándékba.

Figyelem! A fenti tartalom csupán a tájékoztatást szolgálja, és nem minősül pénzügyi vagy befektetési tanácsadásnak, valamint nem helyettesíti az alapos kutatás szükségességét sem. 

Ne felejtsd el megosztani ezt a történelmi eseményt az ismerőseiddel: